Antal sidvisningar senaste 30 dagarna

tisdag 22 september 2009

DEPRIMERANDE DEBATT

Jag kom in mitt i kvällens "Debatt", och det är givetvis inte ett idealiskt sätt att ta del av ett samhällsprogram. Men jag förstår att en av diskussionerna gällde hur Sverigedemokraterna ska "hanteras".
Jag har inget knivskarpt svar på hur Jimmie Åkessons främlingsfientliga förening bäst ska mötas. Men jag är säker på att det inte görs genom att kränka den grundlagsfästa mötes- eller föreningsfriheten.

Därför blir jag bestört när en etablerad vänsteraktivist som Kristofer Lundberg från Rättvisepartiet Socialisterna försvarar de sabotage som genomförts mot Sverigedemokraterna. Tanken att mötes- och demonstrationsfriheten bara gäller vissa grupper och sådana opinionsyttringar som faller mig själv på läppen är grotesk men inte ovanlig. Sen säger Lundberg utan att hans yttrande får en enda hörbar kommentar: "Det är en demokratisk skyldighet att stoppa ett parti som inte är demokratiskt".

Jag känner mycket stark motvilja mot Sverigedemokraterna. Men hur är demokratisynen hos dem som anser att en politisk huvudfiende är rätt instans för att avgöra om en annan politisk organisation är demokratisk?

Banna inte mörkret. Tänd ett ljus.


Inga kommentarer: