Antal sidvisningar senaste 30 dagarna

tisdag 22 september 2009

VEM SKA BETALA KALASET?

Jämställdhetsministern går sin egen väg efter Micael Bindefelds famösa 50-årsfest på Mallorca. "Jag har inte för vana att betala när jag går på kalas hos vänner", säger Nyamko Sabuni enligt Expressen. För tidningen innebär detta beslut att hon "vägrar" att betala, i motsats till Mona Sahlin och kulturministern.

Det är djärvt, kanske till och med riskabelt, av Nyamko Sabuni att stå fast vid att det är okej att låta sig bjudas på såväl fin fest som boende och resa. Men hon har onekligen en poäng. Hon och Micael Bindefeld sägs ha varit vänner sedan länge. Ja just - vänner - alltså mer än ytligt bekanta på Facebook. Jag har ett privatliv också när jag är statsråd, hävdar Sabuni. Jag gissar att Lena Adelsohn Liljeroth inte uppfattar sin relation till Bindefeld som lika nära och privat - och hon valde därför att göra en "Mona" och betalar själv för att eliminera mut- och jävsmisstankar.

Ja så länge de vet varför de har fattat sina beslut och vill och kan kommunicera kring det så är väl det mesta frid och fröjd. Jag bedömer att alla de tre politikerna har gjort rätt. Åtminstone rimligt rätt.


Inga kommentarer: